Ken je dat?, dat je je hebt voorgenomen om bijvoorbeeld elke dag 45 minuten Mindfulness te beoefenen, maar dat je aan het eind van de dag merkt dat je er niet aan toe bent gekomen of het in de gang van de dag bent vergeten. Sommige mensen plannen hun oefeningen strak in, ze hebben de discipline om daarvoor momenten te blokkeren in hun agenda.

Ben jij niet zo’n planner, dan volgt hier een praktische tip: koop een eenvoudig digitaal eierwekkertje (als in de afbeelding). Dat leg je op het aanrecht in de keuken, of op een andere plek waar je het ’s morgens als eerste ziet. Neem het wekkertje gedurende de dag mee of leg het op een plek waar je het gegarandeerd meerdere keren op een dag tegenkomt.

Aan het begin van de dag zet je dat wekkertje op het aantal minuten dat je elke dag wilt oefenen. Als je een Mindfulness oefening of meditatie gaat doen zet je het wekkertje aan en na de oefening stop je het (zonder het naar 0 te resetten). Na de eerste oefening op de dag staat er zo bijvoorbeeld nog een resterende tijd van 30 minuten op de teller. Die 30 minuten werk je op dezelfde manier gedurende de dag weg, dat kan zijn door 1 langere oefening van 30 minuten, maar ook door bijvoorbeeld 3 korte oefeningen van 10 minuten. En als de teller op 0 staat heb je je Mindfulness tijd er voor die dag op zitten!

Simpel en het blijkt voor veel mensen prima te werken. Er is vrijheid, toch een “ankertje” dat structuur biedt en telkens als de teller weer op 0 staat een voldaan gevoel.