Mindfulness binnen organisaties

Workplace Mindfulness Training (WorkplaceMT) is een effectieve, wetenschappelijk onderbouwde, in de praktijk bewezen methode om de duurzame inzetbaarheid, de productiviteit en het algeheel welzijn van medewerkers binnen organisaties te verhogen. WorkplaceMT is ontwikkeld binnen Oxford University om een oplossing te bieden voor de werkgerelateerde uitdagingen van professionals binnen hedendaagse Westerse bedrijven en organisaties.

Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en getest in de praktijk

Mindfulness-bedrijfstraining-training-binnen-het-bedrijf

Uitgangspunten voor de ontwikkeling van WorkplaceMT waren laagdrempeligheid, praktische toepasbaarheid op het werk en een minimale tijdinvestering voor deelnemers. Het programma is gebaseerd op actueel wetenschappelijk onderzoek (252 wetenschappelijke onderzoeken binnen werkomgevingen) en is gedurende 5 jaar binnen organisaties getest, geëvalueerd en geoptimaliseerd.

De trainers van Maxximize Mindfulness hebben allemaal een zakelijke achtergrond en zijn persoonlijk door de ontwikkelaars van WorkplaceMT, Marina Grazier MBPsS en Juliet Adams FCIPD, opgeleid.

Waarom Mindfulness training binnen het bedrijf

Mindfulness training voor bedrijven

Een snel groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken bewijst dat Mindfulness training binnen bedrijven positieve effecten heeft op de gezondheid, de effectiviteit en de houding van werknemers.

We beschikken over een actuele database met 252 onderzoeken naar de effecten van WorkplaceMT op een grote diversiteit van werknemer- en organisatie-gerelateerde onderwerpen. De hoofdthema’s zijn; productiviteit, prestatie, leiderschap, communicatie, welzijn, veerkracht en burn-out. Bedrijven die zijn begonnen met het trainen van hun werknemers merken de effecten al na 4 tot 5 weken op.

De wetenschappelijk bewezen voordelen voor de organisatie

  • authentieker en krachtiger leiderschap (op elk managementniveau)
  • verlaging ziekteverzuim, verlaging verzuimkosten, toename duurzame inzetbaarheid
  • energiekere, fittere en gezondere werknemers
  • meer ontspanning en effectiviteit binnen de organisatie
  • verbeterde communicatie en samenwerking
  • verhoogde betrokkenheid bij het werk en de organisatie

Mindfulness training op het werk

Mindfulness-bedrijfstraining---bedrijfsmatig---voor-bedrijven-en-organisaties

Mindfulness bedrijfstraining is bewustwordingstraining voor professionals. Mensen leren zich bewust te worden van wat er feitelijk in ze omgaat, wat ze nu eigenlijk denken en voelen en wat dat voor invloed heeft op hun gedrag en op hun werk. Het resultaat is persoonlijke groei en verbeterde effectiviteit.

Het trainingsprogramma bestaat uit 6 opeenvolgende wekelijkse sessies van 1 uur. Elke sessie heeft een ander thema. Per thema leren deelnemers formele oefeningen (die thuis worden geoefend), wetenschappelijke theorie, psychologische principes en mindfulness technieken voor op het werk.

In de eerste lessen worden mensen zich bewust van hun “automatische piloot” en leren ze om hun aandacht te trainen.

In de volgende lessen leren ze om de aangeleerde innerlijke houding van aandacht te gebruiken om de eigen cognitieve en emotionele processen waar te nemen. Het resultaat is een diepgaandere zelfkennis en een verhoogde mate van zelfbeheersing en zelfmanagement.

In het laatste deel van de training leren mensen handige mentale technieken waarmee ze onhandige patronen kunnen doorbreken en bewuster kunnen reageren op stressvolle situaties en uitdagingen op het werk.

Lesmaterialen: Boek en digitaal

Tussen de verschillende trainingssessies door bestuderen deelnemers thuis theorie en oefenen ze verder met de oefeningen die in de lessen zijn geleerd.

Elke deelnemer ontvangt een lesboek dat is geschreven door Oxford University professor Mark Williams. Audiobestanden ter ondersteuning van de oefeningen kunnen de deelnemers downloaden. Door de digitale beschikbaarheid van de leermiddelen hebben de deelnemers de materialen altijd tot hun beschikking. Zo kunnen ze deze zowel thuis, onderweg of op het werk gebruiken en is de toegang eenvoudig via de mobiele telefoon, tablet of computer.

Bedrijfsmatige Mindfulness training, groepsgrootte en tarief

Voor een optimale groepsdynamiek is het prettige als een groep bestaat uit 8 tot 12 (maximaal 15) personen. Grotere groepen raden we af omdat we de deelnemers voldoende persoonlijke aandacht willen geven. Het tarief van een Mindfulness bedrijfstraining  is afhankelijk van het aantal deelnemers, het aantal groepen, de tijdstippen (binnen kantooruren, ’s avonds of in de weekenden) en de locatie (inhouse of extern).

Meer dan 15 jaar ervaring

Maxximize Mindfulness heeft al meer dan 15 jaar ervaring in het geven van Mindfulness trainingen binnen bedrijven. Maxximize was in 2008 een pionier in Nederland die de eerste stappen maakte met zakelijke Mindfulness trainingen, toen nog met de originele 8-weekse MBSR training. Sindsdien is er veel veranderd en geleerd. Inmiddels mogen we vele gerenommeerde bedrijven tot onze klanten rekenen. 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Mindfulness training binnen uw organisatie? Bel ons op 0611865225 of stuur een e-mail naar: info@maxximize.nl