Al meer dan 10 jaar het Mindfulness instituut voor Doetinchem en de Achterhoek.

Officiële MBSR Mindfulness trainingen, geldig binnen een opleidingstraject tot Mindfulness trainer.


Data nieuwe trainingen:

Op woensdagavond 20 oktober 2021 start weer een nieuwe Mindfulness training in Doetinchem:

 • Training op 8 Woensdagavonden: 20,27 oktober – 3,10,17 november – 1,8,15 december 2021,
 • de lessen zijn van 19.15 tot ca. 21.30 uur,
 • bij 8 deelnemers is de training vol.

Praktische informatie

Meer genieten en vaker ontspannen
 • de training is de officiële MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) training volgens de normen van beroepsverenigingen VVM en VMBN,
 • de lessen vinden plaats bij Maxximize Mindfulness, Salemate 70, 7006 CD, Doetinchem (de Huet),
 • je ontvangt in de week voor aanvang van de training van ons een lesmap en een complete set audiobestanden met alle Mindfulness oefeningen die je in de training gaat leren,
 • een volledige cursus inclusief de lesmaterialen kost voor particulieren € 395,- ,
 • Maxximize Mindfulness voldoet aan de eisen van Zorgverzekeraars voor vergoeding,
 • elke jaar organiseren we stiltedagen en vervolgtrainingen waarvoor je je na het volgen van deze 8-weekse basiscursus kunt aanmelden.

Aanmelden kan via het formulier onderaan deze pagina. Wil je direct contact? Bel dan binnen kantooruren naar ons telefoonnummer 0314-366883. Je kunt ook rechtstreeks bellen of appen/sms-en met eigenaar/trainer Jan van Hoof op telefoonnummer 06 11 86 52 25.


Op deze pagina:

Rust vinden in een hectische wereld
 • Wat is een Mindfulness training en wat leer je
 • Wat zijn de effecten die je van de training mag verwachten
 • Praktische informatie en kosten
 • Veelgestelde vragen over Mindfulness
 • De trainers
 • De ervaringen van eerdere deelnemers

Wat is een Mindfulness training en wat leer je

Gedurende een 8-weekse cursus volg je op een vaste avond elke week een training van twee en een half uur. In een Mindfulness training leer je oefeningen, psychologische principes en handige emotionele en mentale gewoonten die je in staat stellen jezelf beter te leren kennen en beter om te gaan met uitdagingen die je in je leven tegenkomt.

Door de training verandert je innerlijke systeem waardoor je minder last krijgt van dingen die je overkomen en effectiever op situaties kunt reageren. Daarnaast leer je technieken die je makkelijk kunt gebruiken op het moment dat je het toch even nodig hebt.


Wat zijn de effecten die je van de training mag verwachten

Wetenschappelijk onderzoek toont aan (en we zien dat ook in onze praktijk) dat de meest voorkomende positieve effecten van de Mindfulness training zijn:

 • dat je minder last hebt van piekeren en zorgen,
 • dat je beter met stress en vervelende situaties om kunt gaan,
 • dat je beter om kunt gaan met lastige gedachten en emoties,
 • dat je 50% minder kans hebt om ooit een burn-out te krijgen,
 • dat je milder wordt voor jezelf en je omgeving en dat dat je relaties ten goede komt,
 • dat je beter je grenzen gaat herkennen en aangeven,
 • dat je je beter kunt concentreren, je geheugen verbetert en minder last hebt van afleidingen en “dingen”,
 • dat je beter gaat slapen.

Vergoeding vanuit je zorgverzekering

Een volledige 8-weekse Mindfulness training kost voor particulieren € 395,- . Voor organisaties of als je werkgever de training vergoedt is het tarief € 495,- .

De trainers van Maxximize Mindfulness zijn categorie 1 gecertificeerd bij beroepsverenigingen VMBN en VVM. Diverse zorgverzekeraars vergoeden op die basis vanuit de aanvullende verzekering een deel of de gehele kosten van de Mindfulness training. Je zou het eens bij je zorgverzekering kunnen navragen.


Veelgestelde vragen over Mindfulness

We worden vaak gebeld met vragen over Mindfulness, daarom hebben we een overzicht gemaakt met de meest gestelde vragen. Het complete overzicht van veelgestelde vragen over Mindfulness vind je hier >>


Ervaringen van deelnemers

Mindfulness helpt mij met prioriteren in het drukke dagelijkse leven. Ik sta meer stil bij de dingen die ik doe en de volledige aandacht die ik hieraan schenk laat mij er meer van genieten. Onder de inspirerende begeleiding van Jan heeft mijn zelfwaardering een mooie ontwikkeling doorgemaakt. — Thijs

De training heeft mij meer stabiliteit en rust gebracht. Juist op momenten dat er veel zaken door elkaar lopen en de hectiek in mijn hoofd een eigen leven dreigt te gaan leven, kan ik nu zelf de rust inbouwen die nodig is om op een prettige manier aan mijn verplichtingen te blijven voldoen. Door hele simpele oefeningen weer met beide voeten op de grond staan. Daarnaast ben ik ook regelmatig bewust van geluksmomenten die ik voor die tijd training waarschijnlijk niet had opgemerkt. Kort gezegd heeft de training mij meer rust en meer tevredenheid gebracht! Ik kan het iedereen aanraden. — Paulien

Mindfulness is de manier om dieper in jezelf te duiken. Je wordt er creatiever van, zekerder, kalmer, begripvoller en bovenal; leuker voor jezelf en voor anderen. Dan heb je wel iemand nodig die je de juiste weg wijst; Jan is zo iemand. — David

Hier kun je meer ervaringen lezen van eerdere deelnemers >>


De trainers

In Doetinchem worden de Mindfulness trainingen gegeven door Jan van Hoof (voormalig voorzitter van de Vereniging Voor Mindfulness) en Suzanne Bos (opl. Mindfulness sectie Radboud Universiteit).

Hier kun je meer lezen over de Mindfulness trainers van Maxximize in Doetinchem

Jan van Hoof
alt tekst
Suzanne Bos

Aanmelden en meer informatie

Wil je meer informatie of wil je je meteen aanmelden? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op:


Wil je direct contact? Bel dan binnen kantooruren naar telefoonnummer 0314-366883. Je kunt ook rechtstreeks bellen of appen/sms-en met eigenaar/trainer Jan van Hoof op telefoonnummer 06 11 86 52 25.

Maxximize Mindfulness op de Huet in Doetinchem