Deelnemers aan de Mindfulness trainingen bij Maxximize vertellen over hun ervaringen:

Normaliter zag mijn dag er hectisch uit waarbij ik bezig was met 1001 dingen tegelijk en niet altijd even efficiënt. Door meer stil te staan bij de dingen (gedachten, gevoelens etc) en er met aandacht mee bezig te zijn doe ik de dingen nu niet alleen met meer aandacht maar ook efficiënter. Het geeft innerlijk meer rust en in de praktijk haal ik meer uit een dag. Pim

Mindfulness helpt mij met prioriteren in het drukke dagelijkse leven. Ik sta meer stil bij de dingen die ik doe en de volledige aandacht die ik hieraan schenk laat mij er meer van genieten. Onder de inspirerende begeleiding van Jan heeft mijn zelfwaardering een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Thijs

Ik ben een rationeel en nuchter mens maar kan met volle overtuiging zeggen dat de mindfulness training bij Maxximize me heeft geholpen. De grootste winst is toch het bewuster genieten van dingen in het leven, over het algemeen zijn dit de zaken die de broodnodige energie opleveren. Ik laat negatieve aannames makkelijker los, heb geleerd om beter naar mijn lichaam te luisteren en kijk met een andere en veel prettigere blik naar de balans werk-privé. Mindfulness is geen magisch middel maar wel zeer behulpzaam. Ik kijk er positief op terug en ben blij dat ik heb deelgenomen. Sander

Ik heb in het najaar van 2016 een training mindfulness gedaan in een kleine groep in de middag. Het heeft mij meer stabiliteit en rust gebracht. Juist op momenten dat er veel zaken door elkaar lopen en de hectiek in mijn hoofd een eigen leven dreigt te gaan leven, kan ik nu zelf de rust inbouwen die nodig is om op een prettige manier aan mijn verplichtingen te blijven voldoen. Door hele simpele oefeningen weer met beide voeten op de grond staan. Daarnaast ben ik ook regelmatig bewust van geluksmomenten die ik voor die tijd training waarschijnlijk niet had opgemerkt. Kort gezegd heeft de training mij meer rust en meer tevredenheid gebracht! Ik kan het iedereen aanraden. Paulien

Ik had in mijn omgeving positieve verhalen gehoord over mindfulness. Daarom ben ik het zelf ook gaan ondervinden. Het heeft mij veel positieve veranderingen in mijn leven opgeleverd. Het belangrijkste is dat ik mij weer bewust ben van mijn zintuigen. Ik hoor de vogeltjes fluiten, ik proef mijn eten en ik zie de natuur in de seizoenen veranderen. Daarnaast ben ik mij ook bewuster van mijn gedachten en gevoelens. Ik sta er meer bij stil en ik zeg soms daadwerkelijk stop tegen mezelf. Deze veranderingen zijn mede mogelijk gemaakt door mijn trainer Jan. Hij is een hele rustige en prettige persoonlijkheid. Hij heeft mij en de groep echt op ons gemak gesteld en mede daardoor konden wij als groep alles tegen elkaar zeggen. Daarnaast heeft Jan ook een hele prettige stem om naar te luisteren en dat is heel belangrijk voor de oefeningen. Al met al raad ik iedereen de mindfulness cursus bij Jan aan! Nicole

Ik heb heel veel aan deze training gehad. Normaal heb ik het altijd druk en doe ik veel projecten tegelijk. Door mindfulness te betrekken in mijn dagelijks leven ben ik relaxter en productiever geworden. Het lijkt tegenstrijdig, maar door soms even stil te staan boek je veel vooruitgang, dat was voor mij de grootste eyeopener. Wouter

Jan heeft een professionele aanpak zonder je te willen overtuigen van wat goed voor je is! Je mag ervaren en beleven wat het met je doet. Als je open staat, niet verwacht maar ondergaat, leer je jezelf beter kennen en zul je merken welke toegevoegde waarde mindfulness voor je kan hebben! William

Ongeveer 4 maanden geleden begon ik met mijn mindfulness avontuur bij Maxximize in Doetinchem. Ik wilde vooral af van mijn oneindige druk gemaak over dingen die er niet toe deden, mijn onnodige onzekerheid en het te lang blijven zitten met negatieve dingen. Ze zeggen dat je na ongeveer 3-4 weken effect van de training kunt merken, daar was ik nogal sceptisch over. We kregen de tip mee om elke dag op een bepaalde tijd oefeningen te doen. Dat deed ik keurig. En inderdaad voelde ik mij na ongeveer 4 weken al een stuk beter. Veel rustiger, geen buikpijn en/of zenuwachtig gevoel meer. Toen ik door kreeg dat het echt werkte is het een dagelijkse routine geworden in mijn leven. Bij Maxximize wordt je zowel geholpen bij de oefeningen als bij de theorie, je leert hoe je brein werkt, er staat altijd warme thee klaar en word je geaccepteerd zoals je bent. Een erg fijne ervaring waar ik nu nog steeds plezier van heb. Bedankt! Kirsten

Goede cursus Mindfulness met veel plezier gevolgd. Nu als eerste groep met het vervolg, compassietraining, gestart. En weet je? Het helpt echt! André

Een cursus Mindfulness geeft ècht meer rust, minder zorgen en gepieker, minder stress en meer genieten van de dingen. Je leert hoe je een niet te veranderen situatie anders kunt beleven, kunt accepteren en hoe je er dus mee om kunt gaan. Aanrader voor iedereen. Tjitske

De training was niet “zweverig” en goed onderbouwd vanuit een wetenschappelijke invalshoek. Een training van deze tijd. Voor mij daarom tastbaar en goed toepasbaar. Ik ben blij met mijn nieuwe staat van bewustzijn en de handvatten die ik heb gekregen om deze verder te ontwikkelen. Nico

Dominee Gremdaat zei eens: “Kent u die uitdrukking, ik voel me een ander mens?” Dit was een van mijn verwachtingen van een mindfulness training, maar wat blijkt nu… Dankzij de mindfulness training van Maxximize voel ik me juist geen ander mens, maar meer dan ooit mezelf! Door mijn ‘mind’ te leren kennen kan ik nu veel beter anticiperen op dreigende stress situaties en de negatieve spiraal van emoties waar het drukke westerse leven ons soms in verleidt. Bedankt Jan! Ron

Begin dit jaar begon ik aan de training Mindfulness bij Maxximize. Nu geniet ik dagelijks van de effecten van deze training. Wow! Wat een rust is er in mijn hoofd gekomen. Ik realiseer me nu dat ik heel lang, heel druk bezig was. In mijn hoofd. De gezamenlijke meditaties met de groep, fungeren voor mij nog steeds als anker om thuis ook gemakkelijk een meditatieve staat op te wekken. Ik ervaar nu meer ruimte en tijd om effectief op anderen en situaties te reageren. En daardoor wordt alles speelser, flexibeler, gemakkelijker en grappiger. Heerlijk! Dus wat mij betreft; een aanrader! veel dank! Marion

Mindfulness is de manier om dieper in jezelf te duiken. Je wordt er creatiever van, zekerder, kalmer, begripvoller en bovenal; leuker voor jezelf en voor anderen. Dan heb je wel iemand nodig die je de juiste weg wijst; Jan is zo iemand. David

Voor de eerste keer ben ik in aanraking gekomen met Mindfulness. Wat een eyeopener!
 Deze cursus heeft mij handreikingen gegeven die mij helpen om te gaan met onzekerheden, met verdriet en heeft zelfs nieuwe inzichten geboden. Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb voor mijn gevoel een innerlijke groei doorgemaakt, ik ben milder voor mezelf en heb veel meer zelfwaardering gekregen. Mijn motto is dan ook om in het hier en nu te leven (oftewel Carpe Diem). Jan, bedankt – je volstaat je werk! Melissa

Het is bijzonder hoe Jan elke keer weer een fijne sfeer weet te creëren, waarin ruimte en persoonlijke aandacht is voor iedereen. De manier waarop hij aandacht heeft voor het moment werkt erg inspirerend, wat maakt dat je gestimuleerd raakt zelf ook actief te experimenteren en te oefenen gedurende de cursus. Robin

10 minuten mindfulness helpt beter tegen mijn hoofdpijn dan paracetamol. Thea

De training heeft mij geleerd dat ik niet mijn gedachten ben. Dat de gedachten die ik heb in bepaalde situaties soms niet bij die situaties horen, en ik ze dus in een denkbeeldige lade kan stoppen. Hierdoor is mijn hoofd een stuk rustiger geworden. Het is soms nog wel lastig maar als je dan even mediteert kijk je er weer heel anders tegen aan. Kortom het is een stuk rustiger in mijn hoofd. Emilia en Jan nemen echt de tijd voor je, ze luisteren en geven een goede feedback. De locatie, in mijn geval de Brouwersgracht in Amsterdam is een hele fijne, het is rustig en voelt goed aan. En niet te vergeten de lekkere en gezonde  snacks tijdens de pauze. Gabriel

De 8-weekse cursus was voor mij eerste kennismaking met mindfulness. Jan schept een ontspannen en warme sfeer waarin je je, mede door de kleine groep, snel thuis voelt. In mijn dagelijks leven merk ik veranderingen en bewustwording die ik als zeer waardevol ervaar. Een mooi begin, een mooie bijdrage aan een groter geheel en een mooie start met mindfulness!. Kris

Deze training maakt je bewust van gedachten die passeren. Door ze op te merken en te benoemen kun je ze makkelijker laten gaan. En je leert rust momenten inbouwen ….hoe druk je ook hebt. Moeilijk maar het helpt de nachtrust wel degelijk. Saskia

In 8 weken aandacht besteden aan “aandacht” begeleid door Jan kennismaken met mindfulness in een groep mensen die allemaal op hun eigen wijze hiermee bezig zijn. Gestructureerd wat daarmee juist steun en richting geeft. En dat op een leuke vrije manier die ruimte laat voor alle deelnemers en waarmee het leuk was om dit traject te delen. Paul