De trainers van Maxximize Mindfulness zijn internationaal opgeleid in de officiële MBSR en MBCT Mindfulness programma’s. Ze zijn gecertificeerd door beroepsverenigingen VVM en VMBN. Daarnaast zijn ze opgeleid in het officiële WorkplaceMT programma voor Mindfulness training binnen bedrijven en organisaties:

Jan van Hoof

Mindfulness-trainer-Jan-van-Hoof
 • Gecertificeerd Mindfulness trainer – VVM – VMBN cat. 1
 • Directeur/eigenaar
 • Voorzitter Vereniging Voor Mindfulness (2016-2017)
 • WorkplaceMT – MBSR – MBCT
Lees hier meer over Jan van Hoof

Suzanne Bos

Mindfulness-trainer-Suzanne-Bos
 • Gecertificeerd Mindfulness trainer – VMBN cat. 1
 • Orthopedagoog
 • Mindfulness Opl. Radboud Universiteit
 • MBSR – MBCT
Lees hier meer over Suzanne Bos

William van Hoeck

Mindfulness-trainer-William-van-Hoeck
 • Gecertificeerd Mindfulness trainer – VVM
 • Communicatie trainer
 • Resultaat trainer en coach, arbeidsdeskundige
 • WorkplaceMT – MBSR
Lees hier meer over William van Hoeck

Marjolein Seegers

Mindfulness-trainer-Marjolein-Seegers
 • Gecertificeerd Mindfulness trainer – VVM
 • Communicatie adviseur
 • Erkend Hatha Yoga docent
 • MBSR
Lees hier meer over Marjolein Seegers

Corine Lepoutre

Mindfulness-trainer-Corine-Lepoutre
 • Gecertificeerd Mindfulness trainer – VVM – VMBN cat. 1
 • Communicatie adviseur
 • Hoofdredacteur Tijdschrift voor Yoga
 • WorkplaceMT – MBSR – MBCT
Lees hier meer over Corine LepoutreLees meer over de trainers van Maxximize Mindfulness:

Jan van Hoof

Mindfulness trainer Jan van Hoof

Na zijn studie Werktuigbouwkunde en Mount Everest Advanced School of Business begon Jan een loopbaan in het bedrijfsleven. Vanaf zijn 40ste was hij directeur in grote internationale bedrijven. De laatste jaren is hij werkzaam als interim-manager binnen uitgeverijen, internetbedrijven en industriële bedrijven. Hij heeft een topsport achtergrond en heeft graden in Karate en Taekwondo. In die sporten won hij titels bij nationale en internationale kampioenschappen en was hij trainer. Jan is gecertificeerd NLP-masterteacher, Mindfulness trainer en in 2016 en 2017 voorzitter van de Vereniging Voor Mindfulness, beroepsvereniging voor Mindfulness professionals in Nederland.

Jan: “Ik ben altijd al geinteresseerd geweest in hoe de menselijke geest werkt en wat sommige mensen authentieker, succesvoller of gelukkiger maakt dan anderen. In 2003 begon ik met een NLP-opleiding mijn onderzoek naar methoden in zelfkennis en zelfontwikkeling. Toen ik 10 jaar geleden in contact kwam met Mindfulness veranderde mijn leven drastisch, geen enkele andere methode of studie heeft me zo snel zoveel inzichten gegeven. Ik kreeg meer grip op mijn gedachten en emoties, kon veel beter omgaan met stress, werd effectiever in mijn werk en voel me een aanmerkelijk tevredener en gelukkiger mens. Dat gedachtegoed wil ik delen door Mindfulness te doceren op een wijze die past bij mensen met een druk westers bestaan en zowel privé als op het werk praktisch toepasbaar is.”

Suzanne Bos

Mindfulness-trainer-Suzanne-Bos

Suzanne is afgestudeerd als orthopedagoog aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In 2013 is ze gestart met de postacademische opleiding tot Mindfulness trainer aan het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness. Voor de stagetraining, die onderdeel was van de opleiding, kwam ze terecht bij Maxximize Mindfulness. Ze is sindsdien als trainer aangebleven. Inmiddels geeft Suzanne fulltime trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en ACT, regelmatig in samenwerking met Jan van Hoof.

Suzanne: “Mindfulness is voor mij bewustzijn, jezelf leren kennen. Het betekent luisteren naar je lichaam, ruimte geven aan emoties en met vriendelijkheid en af toe wat humor kijken naar je eigen patronen, gedachten en tekortkomingen. Het inzicht dat Mindfulness geeft maakt het omgaan met stressvolle of moeilijke momenten, die we allemaal kennen, net wat eenvoudiger en maakt het mogelijk om meer te genieten van de fijne momenten die er zijn. Het mooie aan het geven van Mindfulness trainingen is dat ik ook anderen de effecten van mindfulness kan laten ervaren. Graag ga ik samen met deelnemers op zoek naar manieren om mindfulness te integreren in hun dagelijks leven.”

William van Hoeck

Mindfulness-trainer-William-van-Hoeck

William heeft in 1996 gekozen voor het vak van arbeidsbemiddelaar om de leefkwaliteit van werkzoekenden te verbeteren. Hij begon als bemiddelaar voor het éérste commerciële bedrijf dat naast het arbeidsbureau mocht gaan bemiddelen voor mensen in een uitkeringssituatie, Bureau Maatwerk. Mede door de explosieve groei van het bedrijf (van 9 medewerkers in 1996 naar 1350 in 2004) heeft hij gedurende acht jaar door heel Europa gewerkt als methodisch- en resultaattrainer & coach. Naast de trainingen en coaching was hij verantwoordelijk voor re-integratie projecten en werd hij ingevlogen als er bij een project hulp nodig was. In 2007 besloot hij een zelfstandig re-integratiebedrijf te starten. Hij voert opdrachten uit voor het UWV, gemeenten en bedrijven in binnen- en buitenland.

William: “Het verbeteren van “leefkwaliteit” loopt als een rode draad door mijn leven. Gedurende mijn loopbaan heeft altijd één vraag centraal gestaan, namelijk “hoe verbeter je de leefkwaliteit en waar is deze van afhankelijk?”. Tijdens mijn werk werd me duidelijk dat veel werkzoekenden lijden onder stress-gerelateerde klachten; slecht slapen, prikkelbaar, piekeren, etc. Vervolgens merkte ik op dat mensen die ‘alles’ hebben dat hen gelukkig zou moeten maken, dezelfde stress-gerelateerde klachten ervaren. Communicatie is volgens mij de sleutel van persoonlijke groei en deze begint bij jezelf, waarbij mindfulness de basis vormt. Ik ben ervan overtuigd dat als je bewuster wordt van jezelf, het ‘levensspel’ overzichtelijker wordt en je makkelijker keuzes kunt maken die goed zijn voor jou en je omgeving. Mindfulness speelt daarbij een essentiële rol, het maakt dat je jezelf beter leert kennen. Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je kunt aanvoelen wat anderen nodig hebben. Vervolgens laat je je niet meer zo leiden door (onbewuste) angst of stress, maar zul je bewust betere keuzes kunnen maken. Een ander effect van Mindfulness is dat situaties overzichtelijker worden, waardoor je betere resultaten behaalt zonder extra inspanning. Door mindfulness creëer je een omgeving die meer begrip heeft voor elkaar, zowel privé als zakelijk. “

Marjolein Seegers

Mindfulness-trainer-Marjolein-Seegers-200

Marjolein is opgeleid aan de 4-jarige Intensieve Hatha Yogascholing bij Rob Obermeyer in Utrecht. Sinds 2006 geeft ze met veel plezier en aandacht yogalessen, workshops en cursussen in onder meer bewustwording en de creatiespiraal. Na haar studie Journalistiek in Utrecht begon haar loopbaan in de wereld van de multimedia, waar zij werkte als programmamaker, (web) redacteur, journalist en als communicatieadviseur. Al enige jaren combineert ze haar passie als redacteur met het geven van cursussen en trainingen, via haar eigen praktijk Yoga-Life. Marjolein is daarnaast gediplomeerd zwangerschaps-yoga docente en Mindfulness trainer.

Marjolein: “Na jarenlange beoefening van yoga en meditatie – en overige bijscholingen op het gebied van zelfontwikkeling – kwam Mindfulness op mijn pad. Ik werd diep getroffen door de ongelooflijke krachtige werking ervan. Ik kende de meeste technieken vanuit mijn yoga achtergrond, toch ontdekte ik met Mindfulness hoe verrijkend en eenvoudig het kan zijn, je kunt het namelijk overal en altijd toepassen. Voor mij betekent Mindfulness: vrijer zijn, meer genieten, innerlijke ruimte om jezelf te ontplooien, relaties verdiepen en bovenal inzicht in jezelf. Mindfulness geeft mij telkens opnieuw de ervaring van: ‘Yes, IK LEEF!’. Ondanks de eenvoud van Mindfulness, is het geen trucje dat je zomaar even leert, het is een levenskunst die je beoefent om te groeien: zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel. Mijn passie en missie als trainer is Mindfulness toegankelijk maken, zodat zoveel mogelijk mensen (weer) voluit kunnen leven.”

Corine Lepoutre

Mindfulness-trainer-Corine-Lepoutre

Corine Lepoutre is als communicatieadviseur gewend om de kwaliteiten van mensen en bedrijven zichtbaar te maken. Jarenlang heeft zij als docent communicatie studenten in het HBO begeleid. Nu helpt zij ondernemers met het in beeld brengen van hun kwaliteiten op online platforms. Corine Lepoutre is hoofdredacteur van Tijdschrift voor Yoga en heeft zich als (reis)journalist verdiept in andere culturen en Oosterse levenswijzen. Zo kwam zij in aanraking met mindfulness en besloot de opleiding tot trainer te volgen. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vak volgt Corine met regelmaat bijscholingscursussen.

Corine: “Via yoga ben ik geïnteresseerd geraakt in meditatie. Toen ik in aanraking kwam met mindfulness werd ik getroffen door de eenvoud en de kracht ervan. Mindful leven betekent aandacht hebben voor wat er in het hier en nu gebeurt, te genieten van het moment, dingen opmerken, openstaan voor je eigen ervaringen en de wereld om je heen. Door de aandacht te sturen neem je afstand van onbewuste gedachten. Dit is te leren, mindfulness biedt de vaardigheden daarvoor. Als mindfulness trainer wil ik mensen helpen inzicht te krijgen in hun gewoonten en gedachten, zodat zij minder stress hebben en een betere balans vinden, zowel in privé als werk situaties.”