De trainers van Maxximize Mindfulness zijn internationaal opgeleid in de officiële MBSR en MBCT Mindfulness programma’s en zijn gecertificeerd door de beroepsverenigingen VVM en VMBN. Daarnaast zijn ze opgeleid in het officiële WorkplaceMT programma voor Mindfulness training binnen bedrijven en organisaties:

Jan van Hoof

Mindfulness-trainer-Jan-van-Hoof
 • Gecertificeerd Mindfulness trainer – VVM – VMBN cat. 1
 • Directeur/eigenaar
 • Voorzitter Vereniging Voor Mindfulness (2016-2017)
 • WorkplaceMT – MBSR – MBCT
Lees hier meer over Jan van Hoof

Suzanne Bos

Mindfulness-trainer-Suzanne-Bos
 • Gecertificeerd Mindfulness trainer – VMBN cat. 1
 • Orthopedagoog
 • Mindfulness Opl. Radboud Universiteit
 • MBSR – MBCT – ACT – Compassie
Lees hier meer over Suzanne Bos

Corine Lepoutre

Mindfulness-trainer-Corine-Lepoutre
 • Gecertificeerd Mindfulness trainer – VVM – VMBN cat. 1
 • Communicatie adviseur
 • Bestuurslid Vereniging Voor Mindfulness (VVM)
 • Hoofdredacteur Tijdschrift voor Yoga
 • WorkplaceMT – MBSR – MBCT
Lees hier meer over Corine LepoutreLees meer over de trainers van Maxximize Mindfulness:

Jan van Hoof

Mindfulness trainer Jan van Hoof

Na zijn studie Werktuigbouwkunde en Mount Everest Advanced School of Business begon Jan een loopbaan in het bedrijfsleven. Vanaf zijn 40ste was hij directeur in grote internationale bedrijven. Daarna was hij werkzaam als interim-manager binnen uitgeverijen, internetbedrijven en industriële bedrijven. Hij heeft een topsport achtergrond en heeft graden in Karate en Taekwondo. In die sporten won hij titels bij nationale en internationale kampioenschappen en was hij trainer. Jan is gecertificeerd NLP-masterteacher en gediplomeerd Mindfulness trainer. In 2016 en 2017 was hij voorzitter van de Vereniging Voor Mindfulness, beroepsvereniging voor Mindfulness professionals in Nederland.

Jan: “Ik ben altijd al geinteresseerd geweest in hoe de menselijke geest werkt en wat sommige mensen authentieker, succesvoller of gelukkiger maakt dan anderen. In 2003 begon ik met een NLP-opleiding mijn onderzoek naar methoden in zelfkennis en zelfontwikkeling. Toen ik 10 jaar geleden in contact kwam met Mindfulness veranderde mijn leven drastisch, geen enkele andere methode of studie heeft me zo snel zoveel inzichten gegeven. Ik kreeg meer grip op mijn gedachten en emoties, kon veel beter omgaan met stress, werd effectiever in mijn werk en voel me een aanmerkelijk tevredener en gelukkiger mens. Dat gedachtegoed wil ik delen door Mindfulness te doceren op een wijze die past bij mensen met een druk westers bestaan en zowel privé als op het werk praktisch toepasbaar is.”

Suzanne Bos

Mindfulness-trainer-Suzanne-Bos

Suzanne is afgestudeerd als orthopedagoog aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In 2013 is ze gestart met de postacademische opleiding tot Mindfulness trainer aan het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness. Voor de stagetraining, die onderdeel was van de opleiding, kwam ze terecht bij Maxximize Mindfulness. Ze is sindsdien als trainer aangebleven. Inmiddels geeft Suzanne fulltime trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en ACT, regelmatig in samenwerking met Jan van Hoof.

Suzanne: “Mindfulness is voor mij bewustzijn, jezelf leren kennen. Het betekent luisteren naar je lichaam, ruimte geven aan emoties en met vriendelijkheid en af toe wat humor kijken naar je eigen patronen, gedachten en tekortkomingen. Het inzicht dat Mindfulness geeft maakt het omgaan met stressvolle of moeilijke momenten, die we allemaal kennen, net wat eenvoudiger en maakt het mogelijk om meer te genieten van de fijne momenten die er zijn. Het mooie aan het geven van Mindfulness trainingen is dat ik ook anderen de effecten van mindfulness kan laten ervaren. Graag ga ik samen met deelnemers op zoek naar manieren om mindfulness te integreren in hun dagelijks leven.”

Corine Lepoutre

Mindfulness-trainer-Corine-Lepoutre

Corine Lepoutre is als communicatieadviseur gewend om de kwaliteiten van mensen en bedrijven zichtbaar te maken. Jarenlang heeft zij als docent communicatie studenten in het HBO begeleid. Nu helpt zij ondernemers met het in beeld brengen van hun kwaliteiten op online platforms. Corine Lepoutre is hoofdredacteur van Tijdschrift voor Yoga en heeft zich als (reis)journalist verdiept in andere culturen en Oosterse levenswijzen. Zo kwam zij in aanraking met mindfulness en besloot de opleiding tot trainer te volgen. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vak volgt Corine met regelmaat bijscholingscursussen.

Corine: “Via yoga ben ik geïnteresseerd geraakt in meditatie. Toen ik in aanraking kwam met mindfulness werd ik getroffen door de eenvoud en de kracht ervan. Mindful leven betekent aandacht hebben voor wat er in het hier en nu gebeurt, te genieten van het moment, dingen opmerken, openstaan voor je eigen ervaringen en de wereld om je heen. Door de aandacht te sturen neem je afstand van onbewuste gedachten. Dit is te leren, mindfulness biedt de vaardigheden daarvoor. Als mindfulness trainer wil ik mensen helpen inzicht te krijgen in hun gewoonten en gedachten, zodat zij minder stress hebben en een betere balans vinden, zowel in privé als werk situaties.”