Wist u dat een derde van het ziekteverzuim binnen bedrijven het directe resultaat is van werkstress? Daarnaast zorgen allerlei dingen die  spelen in de thuissituatie en tussen collega’s een rol in het ziekteverzuim. Opgeteld is ongeveer de helft van het ziekteverzuim binnen organisaties te wijten aan werkstress en psychosociale klachten. Ziekteverzuim door stress groeit snel en wordt daardoor binnen veel organisaties een steeds groter probleem. Niet alleen nemen de kosten van ziekteverzuim voor de organisatie toe, het heeft ook gevolgen voor de continuïteit van het werk en de werkdruk en sfeer voor de andere mensen op een afdeling.

Hieronder ziet u enkele koppen van de vele publicaties die de overheid en de pers hierover de afgelopen jaren hebben gepubliceerd.

ziekteverzuim-door-stress
ziekteverzuim-door-stress-helft-werknemers
ziekteverzuim-door-stress-groeit
ziekteverzuim-stress-gerelateerd

Er is iets tegen te doen: Er is een wetenschappelijk bewezen methode die een lager ziekteverzuim, lagere ziektekosten, meer rust en continuïteit in de organisatie en effectievere werknemers oplevert. Daarover leest u meer verder onder de afbeeldingen.

Een wetenschappelijk bewezen training tegen stress: U kunt het ziekteverzuim binnen uw organisatie snel en blijvend fors verlagen als u uw medewerkers beter met stress, werkdruk en uitdagende situaties thuis of op het werk leert omgaan. Daar is een Mindfulness Based Stress Reductie training (MBSR) training een wetenschappelijk bewezen effectieve methode voor.

Het resultaat is een duurzaam lager ziekteverzuim, meer continuïteit en rust in de organisatie en effectievere werknemers. Voor de werknemers zelf is het resultaat dat ze beter met stress en werkdruk kunnen omgaan, zich fitter en tevredener voelen en een andere werkdrukbeleving krijgen. Deze voordelen zijn wetenschappelijk bewezen.