Net als de zon en de maan elkaar steeds afwisselen.. zijn er in het leven van mensen periodes van geluk en van minder geluk.. ben je soms rijker en soms armer.. heb je soms meer en soms minder.. ben je verliefd en heb je liefdesverdriet.. wisselt de economie van hoog naar laag en omgekeerd..

Dat is een eeuwigdurende wet.. dus waarom je ertegen verzetten.. pijn is pijn.. maar pijn is geen lijden.. lijden begint als je dingen anders wilt dan dat ze zijn.. als je het verleden met je meedraagt.. of als je speculeert over de toekomst..

Het verleden is voorbij, en de toekomst is geheim.. En gegarandeerd dat er nog goede tijden en mindere tijden komen, tijden van meer geluk en minder geluk, rijkere en armere tijden..

Zolang je je verzet tegen deze natuurlijke beweging zeg je eigenlijk tegen jezelf “het is niet ok”.. en plant je een zaadje voor niet gelukkig zijn..

Geluk begint met acceptatie van wat er is.. nu en op elk volgend moment.. want dan zeg je tegen jezelf “het is ok” .. en dat geeft je de energie en de ruimte om de volgende stap te zetten op het pad dat je aan het bewandelen bent.. jouw levenspad met al haar wisselende aspecten..

En als het nu eenmaal zo is, kun je er maar beter elke stap van genieten.. hier en nu!