Bron basistekst: beroepsvereniging VMBN

Als je een zorgverzekering met aanvullende dekking hebt kun je bij steeds meer zorgverzekeraars in 2020 aanspraak maken op vergoeding van een deel, of de gehele kosten, van een Mindfulnesstraining.

Aan vergoedingen kunnen, afhankelijk van de polisvoorwaarden die de betreffende zorgverzekeraar hanteert, eisen worden gesteld. Voor sommige zorgverzekeraars heb je een verwijsbrief van de huisarts nodig. Soms is de eis dat de Mindfulness trainer gecertificeerd lid is van beroepsverenigingen VVM of VMBN (Maxximize Mindfulness is bij beide beroepsverenigingen in de hoogste categorie gecertificeerd).

De vergoede bedragen liggen in 2020 tussen de 100 en 350 euro, afhankelijk van de verzekeraar en het gekozen aanvullende pakket.

ZorgWijzer biedt een eerste overzicht van de voorwaarden en vergoede bedragen per verzekeraar. Onze ervaring leert dat het zinvol is om voor de zekerheid zelf even te bellen met je zorgverzekering omdat er in de praktijk of in jouw specifieke geval een uitzondering kan zijn op het globale overzicht.

Hier kun je het overzicht van vergoedingen voor Mindfulness training per zorgverzekeraar zien: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness