In de regio Bilthoven geven we per 1-1-2021 alleen nog Mindfulness trainingen binnen organisaties.

Voor meer informatie over onze Mindfulness trainingen voor professionals:


Onderstaande informatie is actueel gehouden tot 1 november 2021 en betreft de Mindfulness trainingen voor particulieren die we tot die datum in Bilthoven gaven.

Bel 0611865225 of stuur een e-mail naar info@maxximize.nl als je voor jouw organisatie interesse hebt in een zakelijke Mindfulness training of workshop. Natuurlijk beantwoorden we ook graag je eventuele vragen.

Mindfulness cursus in Bilthoven, wat leer je

Mindfulness-Bilthoven
rust vinden in een hectische wereld

Een Mindfulness cursus bestaat uit 8 lessen. Elke les heeft een thema, rond dit thema leer je theorie en praktische Mindfulness oefeningen. Tussen de lessen door oefen je thuis met audiobestanden van de Mindfulness oefeningen.

Tijdens de Mindfulness training leer je:

  • hoe je op de juiste manier aandacht kunt ontwikkelen voor het hier en nu,
  • hoe je de automatische piloot kunt herkennen en stoppen,
  • hoe je de ademhaling kunt gebruiken,
  • de meerwaarde van een goede connectie tussen je lichaam en je mind,
  • het verschil tussen de Doe- en de Zijn-modus en de effecten op je systeem,
  • anders om gaan met lastige gedachten en emoties,
  • anders om gaan met vervelende situaties en veranderingen,
  • hoe je heel snel snel tot rust kunt komen en het overzicht weer krijgt.

Veelgestelde vragen over Mindfulness

Veel mensen hebben dezelfde vragen over Mindfulness, daarom hebben we een overzicht gemaakt met de meest gestelde vragen die we de afgelopen jaren hebben gekregen:

Het complete overzicht van veelgestelde vragen over Mindfulness vind je hier >>

Ervaringen van deelnemers aan eerdere trainingen

Mindfulness zorgt ervoor dat mijn lichaam en geest beter in balans zijn. Het helpt mij met prioriteren in het drukke dagelijkse leven. Ik sta meer stil bij de dingen die ik doe. De volledige aandacht die ik hieraan schenk laat mij er meer van genieten. Onder de inspirerende begeleiding van Jan heeft mijn zelfwaardering een mooie ontwikkeling doorgemaakt!. Thijs

Ik heb heel veel aan deze training gehad. Normaal heb ik het altijd druk en doe ik veel projecten tegelijk. Door Mindfulness te betrekken in mijn dagelijks leven ben ik relaxter en productiever geworden. Het lijkt tegenstrijdig, maar stilstand is vooruitgang, dat was voor mij de grootste eyeopener. Wouter

Meer ervaringen van deelnemers aan voorgaande trainingen lees je hier >>

Locatie Maxximize Mindfulness in Bilthoven

De trainingen en workshops in Bilthoven vinden plaats op een mooie, makkelijk bereikbare locatie in het centrum.

Kosten van een Mindfulness training

Een volledige Mindfulness 8-weekse Mindfulness training kost voor particulieren € 395,- inclusief BTW, voor ZZP-ers € 495,- inclusief BTW en voor organisaties of als de werkgever de training vergoedt € 595,- exclusief 21% BTW (Tarieven 2021, huidige tarieven op aanvraag). Dit is inclusief een intake, elke training koffie/thee en gezonde lekkere dingen, lesmateriaal, een theorie map en audiobestanden met Mindfulness oefeningen die je zelf thuis kunt doen.

De trainer

In Bilthoven en Utrecht worden de trainingen en workshops Gegeven door Jan van Hoof. Jan is voormalig voorzitter van de Vereniging Voor Mindfulness en in de hoogste categorie gecertificeerd bij de VMBN en VVM. Lees meer over Jan van Hoof >>

Hoe gaat aanmelden

Als je geïnteresseerd bent in een Mindfulness training of een vraag hebt kun je e-mailen naar info@maxximize.nl . We nemen dan snel contact met je op. Als je besluit je in te schrijven voor een training dan sturen we je een intake formulier. Als je wilt kan er ook een kennismakingsgesprek plaatsvinden. Met regelmaat houden we je op de hoogte en ca twee weken voor de training ontvang je de lesmaterialen en verdere praktische informatie.