Beste Mindfulness training: wat is de beste Mindfulness training voor jou?

Wat de beste Mindfulness training voor jou persoonlijk is hangt af van een aantal factoren:

  1. Het doel of de reden waarvoor je een Mindfulness training wilt volgen,
  2. De tijdstippen waarop de trainingen plaatsvinden,
  3. De locatie waar de Mindfulness training plaatsvindt.

De beste Mindfulness training

 

Je kunt een Mindfulness training volgen met een aantal doelen. Belangrijk bij de keuze van de beste Mindfulness training voor jou is daarbij de achtergrond van de trainers, hieronder beschrijven we een paar voorbeelden. Als je bijvoorbeeld:

Manager of leider bent en je wilt authentieker, meer ontspannen en effectiever worden in je leiderschap: zoek dan een Mindfulness instituut waarvan de trainers zelf een achtergrond hebben in het zakenleven en leiderschap. De beoefening van Mindfulness zal in dit geval gericht zijn op de toepasbaarheid in een druk professioneel leven. Je zult oefeningen leren die je overal en tijdens kleine pauze momenten gedurende de dag kunt doen, zittend op een stoel, onderweg op reis of bijvoorbeeld lopend naar je volgende bespreking.

Topsporter bent die op de belangrijkste momenten een optimale ontspannen doelgerichte aandacht wilt ontwikkelen: zoek dan een Mindfulness instituut waarvan de trainers die momenten zelf hebben meegemaakt. In dit geval zal de Mindfulness training heel persoonlijk gericht zijn en naast de meestvoorkomende Mindfulness oefeningen ook coaching en bijvoorbeeld visualisaties en leren loslaten van beperkende overtuigingen omvatten. De beste Mindfulness training voor topsporters zal een langduriger traject zijn van wekelijkse sessies die zich naar een hoogtepunt opbouwen net voor de belangrijkste wedstrijden of fasen in een wedstrijdseizoen.

Particulier bent die te maken heeft gehad met (terugkerende) depressie of geestelijke uitdagingen: In dit geval zal de beste training plaatsvinden bij een trainer met een achtergrond van psycholoog of psychiater. Veelal bieden geestelijke gezondheidsinstellingen preventieve Mindfulness trainingen aan die zich richten op het geestelijke welzijn van de deelnemers.

 

2. De tijdstippen waarop de trainingen plaatsvinden:

Ga na op welke tijdstippen de Mindfulness trainingen plaatsvinden. Als manager of topsporter heb je misschien de behoefte om de training op een vast tijdstip in de week overdag te volgen, passend in je agenda of trainingsschema. Als particulier vind je misschien een tijdstip buiten je werkuren op een vaste avond in de week het prettigst.

 

3. De locatie waar de training plaatsvindt:

Mindfulness trainingen kunnen plaatsvinden op een vaste locatie bij het trainingsinstituut of bijvoorbeeld inhouse binnen je bedrijf of in het geval van een persoonlijk begeleidingstraject bij je thuis of op een andere locatie. Ga bij het trainingsinstituut na wat de mogelijkheden hiervan zijn en welke het beste bij jou passen.

 

Beste Mindfulness training, trainer of instituut

Amsterdam, Doetinchem, de Bilt, Utrecht