Mindfulness bedrijfstraining

Mindfulness bedrijfstraining, WorkplaceMT, is een effectieve, wetenschappelijk onderbouwde, in de praktijk bewezen methode om de duurzame inzetbaarheid, de productiviteit en het algeheel welzijn van medewerkers binnen organisaties te verhogen. WorkplaceMT is ontwikkeld binnen Oxford University om een oplossing te bieden voor de werkgerelateerde uitdagingen van professionals binnen hedendaagse westerse bedrijven.

[three_fourth]Uitgangspunten voor de ontwikkeling van WorkplaceMT waren laagdrempeligheid, praktische toepasbaarheid op het werk en een minimale tijdinvestering voor deelnemers. Het programma is gebaseerd op actueel wetenschappelijk onderzoek (252 wetenschappelijke onderzoeken binnen werkomgevingen) en is gedurende 5 jaar binnen organisaties getest, geëvalueerd en geoptimaliseerd.[/three_fourth][one_fourth_last]

Mindfulness-bedrijfstraining-training-binnen-het-bedrijf[/one_fourth_last]Jan van Hoof, eigenaar van Maxximize Mindfulness, is persoonlijk door de ontwikkelaars van WorkplaceMT, Marina Grazier MBPsS en Juliet Adams FCIPD, opgeleid.

Waarom Mindfulness training binnen het bedrijf

Een snel groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken bewijst dat Mindfulness training binnen bedrijven positieve effecten heeft op de gezondheid, de effectiviteit en de houding van werknemers. We beschikken over een actuele database met meer dan 250 onderzoeken naar de effecten van WorkplaceMT op een grote diversiteit van werknemer- en organisatiegerelateerde onderwerpen. De hoofdthema’s zijn; productiviteit, prestatie, leiderschap, communicatie, welzijn, veerkracht en burn-out. Bedrijven die zijn begonnen met het trainen van hun werknemers merken de effecten al na 4 tot 5 weken op.

De wetenschappelijk bewezen voordelen voor de organisatie

    effecten-bedrijfsmatige-mindfulness-training

  • authentieker en krachtiger leiderschap (op elk managementniveau)
  • verlaging ziekteverzuim, verlaging verzuimkosten, toename duurzame inzetbaarheid
  • energiekere, fittere en gezondere werknemers
  • meer ontspanning en effectiviteit binnen de organisatie
  • verbeterde communicatie en samenwerking
  • verhoogde betrokkenheid bij het werk en de organisatie

Wat is Mindfulness bedrijfstraining

Mindfulness-bedrijfstraining---bedrijfsmatig---voor-bedrijven-en-organisaties Mindfulness bedrijfstraining is bewustwordingstraining voor professionals. Mensen leren zich bewust te worden van wat er feitelijk in ze omgaat, wat ze nu eigenlijk denken en voelen en wat dat voor invloed heeft op hun gedrag en op hun werk. Het resultaat is persoonlijke groei en verbeterde effectiviteit.

Het trainingsprogramma bestaat uit 6 opeenvolgende wekelijkse sessies van 1 uur. Elke sessie heeft een ander thema. Per thema leren deelnemers formele oefeningen (die thuis worden geoefend), wetenschappelijke theorie, psychologische principes en mindfulness technieken voor op het werk.

In de eerste lessen worden mensen zich bewust van hun “automatische piloot” en leren ze om hun aandacht te trainen. In de volgende lessen leren ze om de aangeleerde innerlijke houding van aandacht te gebruiken om de eigen cognitieve en emotionele processen waar te nemen. Het resultaat is een diepgaandere zelfkennis en een verhoogde mate van zelfbeheersing en zelfmanagement. In het laatste deel van de training leren mensen handige mentale technieken waarmee ze onhandige patronen kunnen doorbreken en bewuster kunnen reageren op stressvolle situaties en uitdagingen op het werk.

Mindfulness training voor bedrijvenLesmaterialen in een online leeromgeving

Tussen de verschillende trainingssessies door bestuderen deelnemers thuis de theorie en herhalen ze de tijdens de training geleerde oefeningen onder begeleiding van audiobestanden. De lesmap en de audiobestanden stelt Maxximize aan de organisatie beschikbaar via een beveiligde leeromgeving op de website van Maxximize. Door de digitale beschikbaarheid van de leermiddelen hebben de deelnemers de materialen altijd tot hun beschikking. Zo kunnen ze deze zowel thuis, onderweg of op het werk gebruiken en is de toegang eenvoudig via de mobiele telefoon, tablet of computer.

Bedrijfsmatige Mindfulness training, groepsgrootte en tarief

Voor een optimale groepsdynamiek is het van belang dat de groep een grootte heeft van 10 tot 20 personen. Grotere groepen raden we af omdat we de deelnemers voldoende persoonlijke aandacht willen geven. Het tarief van een Mindfulness bedrijfstraining  is afhankelijk van het aantal deelnemers, het aantal groepen, de tijdstippen (binnen kantooruren, ’s avonds of in de weekenden) en de locatie (inhouse of extern).

Meer informatie of een vraag

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Mindfulness training binnen uw bedrijf of hebt u een vraag? Als u onderstaand formulier invult beantwoorden we uw vragen per ommegaande.

[one_half]

Naam:


E-mailadres:


Telefoonnummer:


Uw bericht:


[/one_half]
[one_half_last]

[/one_half_last]